Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Versterking tussen kansen

Een gebeurtenis X heeft kans P(X) van optreden. Deze kans kan worden bepaald door een combinatie van zogenaamde sub kansen. Nu zijn er 2 typen relaties mogelijk binnen deze groep. Een daarvan is het feit dat 2 gebeurtenissen elkaar versterken. Kortom als gebeurtenis A en gebeurtenis B allebei een bepaalde kans van optreden hebben dan is de kans van optreden van X hoger dan het maximum van gebeurtenissen A en B.

Hoe kan dit fenomeen in een formule omschreven worden?

maarte
Student universiteit - maandag 10 maart 2003

Antwoord

Met de OF-operator:
VB: iemand slaagt voor zijn tentamen als hij/zij OF het tentamen haalt (de kans hierop is 70%) OF hij/zij een vrijstelling heeft (de kans hierop is 10%).
De kans dat iemand slaagt is gelijk aan 0.1 + 0.9*0.6 = 0.64 = 64% (en 64%max{10%,60%}=60%.
Is dit hetgeen dat je bedoelt?

Terzijde zij vermeld dat bovenstaand antwoord een voorbeeld is van je vraag maar geen uitputtendheid nastreeft...

succes

MvdH
maandag 10 maart 2003

©2001-2024 WisFaq