Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde en economie

Bereken de mate van verandering van het aanbod bij een marktprijs van 20 euro.

F(x)= 100/((1+(81).3-1/10p)

F'(x)= (100)'.((1+(81).3-1/10p) - (100)'.((1+(81).3-1/10p)' delen door ((1+(81).3-1/10p)2

Ik kom via de kettingregel toe te passen niet op een logische uitkomst...

Ik zou moeten afleiden en dan de waarde van P = 20 invoeren.

Graag meer details voor een correcte berekening.

glenn
Student universiteit België - zaterdag 10 december 2016

Antwoord

Laten we eens kijken naar het differentieren van F(x).
Volgens mij kun je F(x) schrijven als 100·(1+81·3-1/10p)-1.
Dwz iets in de vorm 100·G(x)-1
De afgeleide wordt dan -100·G(x)-2·G'(x)

Het komt nu dus neer op het bepalen van G'(x) met G(x)=1+81·3-1/10p
Misschien kun je dat nu even zelf proberen?

hk
zaterdag 10 december 2016

 Re: Wiskunde en economie 

©2001-2025 WisFaq