\require{AMSmath} Welke rentevoet? Aan welke rentevoet moet men een bedrag van 10 000 euro beleggen opdat het na 10 jaar aangegroeid is tot 15000 euro. Dus 10 000.((1-x/100)10=15000(1-X/100)10=15000/10000(1-X/100)=(15/10)1/10x = ((15/10)1/10-1)*100 x = -85 ? de oplossing moet zijn 4,14% Graag hulp bedankt Wiskunde en economie glenn Student universiteit België - zaterdag 10 december 2016 Antwoord Neem 1+x/100 en krijg x = 4.137974399... WvR zaterdag 10 december 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Aan welke rentevoet moet men een bedrag van 10 000 euro beleggen opdat het na 10 jaar aangegroeid is tot 15000 euro. Dus 10 000.((1-x/100)10=15000(1-X/100)10=15000/10000(1-X/100)=(15/10)1/10x = ((15/10)1/10-1)*100 x = -85 ? de oplossing moet zijn 4,14% Graag hulp bedankt Wiskunde en economie glenn Student universiteit België - zaterdag 10 december 2016
glenn Student universiteit België - zaterdag 10 december 2016
Neem 1+x/100 en krijg x = 4.137974399... WvR zaterdag 10 december 2016
WvR zaterdag 10 december 2016
©2001-2024 WisFaq