To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Samenstellen van functies

Wat is de samenstelling van deze functies (f \circ g)(x) als f(x)=x+1 en g(x)=1/x-1

Ofli
3de graad ASO - woensdag 16 november 2016

Antwoord

Beste Ofli,

Misschien ben je haakjes vergeten en bedoel je \eqalign{g(x)=\frac{1}{x-1}}? In dat geval wordt het voorschrift van de samengestelde functie f \circ g:
f\left( g(x) \right) = g(x)+1 = \frac{1}{x-1}+1
Als je toch \eqalign{g(x)=\tfrac{1}{x}-1} bedoelde, wordt het:
f\left( g(x) \right) = g(x)+1 = \frac{1}{x}-1+1 = \frac{1}{x}
mvg,
Tom

td
woensdag 16 november 2016

©2001-2025 WisFaq