Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het effect van de prijsverhoging

Bereken het effect van de prijsverhoging op de totale ontvangsten.

p = 500 $\to$ p2 = 550

Qv = ((p-500)3/10000)-3p+2700

a) op correcte wijze
b) op basis van de marginale opbrengst
-------------------------------------------
a) Op correcte wijze

p(500) invullen in functie = 1200 dus p·q = TO = 600 000
p(550) invullen in functie = 1062,50 dus p·q = TO = 584 375

Verschil is dus 600 000 - 584 375 = 15 625 ?

b) via de afgeleide (marginale opbrengst)

Hier zit ik vast in de berekening...gebruik ik eerst de functie Qv en leidt ik deze af en vul ik dan P in? Of doe ik eerst de omvorming TO = P.Q en leidt ik dan de TO' ?

Alvast bedankt

Glenn
Student universiteit België - maandag 14 november 2016

Antwoord

Eerst TO=P.Q en dan TO'

(Tussen twee haakjes: bij de correcte wijze moet je Qv(550)-Qv(500) berekenen. Dit levert dus een negatief getal op)

hk
maandag 14 november 2016

©2001-2024 WisFaq