Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules inverse goniometrische functies

Hallo,

Hoe bewijs je de formule voor Arcsin x en Arctan x door gebruik te maken van hun inverse functie?

Dus

1) y = Arcsin x, dan x = sin y etc.
2) y = Arctan x, dan x = tan y etc.

L
Student hbo - dinsdag 8 november 2016

Antwoord

Welke formule? De definitie van $\arcsin$ is "de inverse functie van $\sin$" en dat betekent, per definitie, dat $y=\arcsin x$ en $x=\sin y$ precies hetzelfde betekenen, mits $-1\le x\le1$ en $-\frac\pi2\le y\le\frac\pi2$.
Idem voor $\arctan$.

kphart
dinsdag 8 november 2016

©2001-2024 WisFaq