\require{AMSmath} Eerste termen van een functie Hallo,Hoe bepaald je de eerste 5 termen van de volgende functie:f(x)= (1+(x2/2!)+(x4/4!)+...) · (1+x+(x2/2!)+...) Lene Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2016 Antwoord Manier 1: netjes uitvermenigvuldigen, omdat je de eerste vijf termen moet hebben (dat zijn de machten 0 tot en met 4) moet je in feite dit uitwerken: \left(1+\frac{x^2}{2!}+\frac{x^4}{4!}\right)\left(1+x+\frac{x^2}{2!} + \frac{x^3}{3!}+\frac{x^4}{4!}\right) Manier 2: je herkent dat het gaat om \cosh x\cdot e^x=\frac12(e^x+e^{-x})e^x=\frac12(e^{2x}+1), nu de eerste vijf termen van de e-macht nemen met 2x ingevuld. kphart dinsdag 1 november 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Hoe bepaald je de eerste 5 termen van de volgende functie:f(x)= (1+(x2/2!)+(x4/4!)+...) · (1+x+(x2/2!)+...) Lene Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2016
Lene Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 oktober 2016
Manier 1: netjes uitvermenigvuldigen, omdat je de eerste vijf termen moet hebben (dat zijn de machten 0 tot en met 4) moet je in feite dit uitwerken: \left(1+\frac{x^2}{2!}+\frac{x^4}{4!}\right)\left(1+x+\frac{x^2}{2!} + \frac{x^3}{3!}+\frac{x^4}{4!}\right) Manier 2: je herkent dat het gaat om \cosh x\cdot e^x=\frac12(e^x+e^{-x})e^x=\frac12(e^{2x}+1), nu de eerste vijf termen van de e-macht nemen met 2x ingevuld. kphart dinsdag 1 november 2016
kphart dinsdag 1 november 2016
©2001-2025 WisFaq