Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebra

Hallo,
Ik moet volgende vectorieel product oplossen.
{(A + 3B) X (3A - B)}2
waarbij de norm van A = 1, de norm van B = 2 en de hoek tussen A en B gelijk is aan 2$\pi$/3
Het antwoord is volgens mijn cursus gelijk aan 900.
Maar ik snap niet waarom je hier een getal zou uitkomen het vectorieel product van 2 vectoren is toch een vector?
Hopelijk kunnen jullie mij helpen
Alvast Bedankt!!

charle
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 25 oktober 2016

Antwoord

Ik begrijp het ook niet helemaal, vooral het kwadrateren. Je kunt $(A+3B)\times(3A-B)$ uitwerken, dan krijg je
$$
A\times3A+3B\times3A-A\times B-3B\times B = 10B\times A
$$(want $A\times A=0$ en $A\times B=-B\times A$).
Maar
$$
\{10B\times A\}^2
$$heeft voor mij geen betekenis.
Is dat echt wat het boek vraagt?

kphart
dinsdag 25 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq