\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74084 

Re: Tweedegraadsfunctie met parameter

Kan iemand mij nog verder op weg helpen, want ik zou eigenlijk nog niet weten hoe het verder moet. Alvast dank!!

Ann Ni
2de graad ASO - vrijdag 21 oktober 2016

Antwoord

Er staat 'los eens het stelsel op...'. Dat is een goed idee!

$\eqalign{
& - {x^2} + (3 - 2m)x + m = - {x^2} + (3 - 2n)x + n \cr
& (3 - 2m)x + m = (3 - 2n)x + n \cr
& 3x - 2mx + m = 3x - 2nx + n \cr
& - 2mx + m = - 2nx + n \cr
& - 2mx + 2nx = - m + n \cr
& x( - 2m + 2n) = - m + n \cr
& x = \frac{{ - m + n}}{{ - 2m + 2n}} \cr
& x = \frac{{ - m + n}}{{2\left( { - m + n} \right)}} = \frac{1}{2} \cr
& y = - {\left( {\frac{1}{2}} \right)^2} + (3 - 2m) \cdot \frac{1}{2} + m = - \frac{1}{4} + 1\frac{1}{2} - m + m = 1\frac{1}{4} \cr} $

Opgelost!

WvR
vrijdag 21 oktober 2016

©2001-2022 WisFaq