Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Beste
Er wordt een atletiekpiste van de volgende vorm aangelegd:
De bocht stelt telkens een halve cirkel voor. De omloop(streepjeslijn) moet op 1m van het binnenplein liggen en moet 400m lang zijn. Bereken de afmetingen van het rechthoekig deel van het binnenplein als deze rechthoek zo groot mogelijk moet zijn.
Hoe kun je deze functie opstellen?
Dank u bij voorbaat
David

David
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 18 augustus 2016

Antwoord

Eerst even zonder die eis van 1 m:
Ik pak voor het gemak een halve baan met lengte 200:
Neem straal cirkel = r meter. Halve cirkel heeft omtrek $\pi$r.
Lengte rechte stuk is dan 200-$\pi$r
Oppervlakte rechthoek wordt dan 2·r·(200-$\pi$r)
Met die eis van 1 meter wordt het 2(r-1)·(200-$\pi$r)

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 18 augustus 2016

 Re: Differentiëren 

©2001-2024 WisFaq