Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Beste
Iemand wil van een ijzeren draad van 2,4m een balkvormige draadconstructie maken zodat de lengte het dubbel is van de breedte. Bepaal de afmetingen van de ribben bij een maximale inhoud van de constructie.
l=2x
b=x
inhoud= 2x·x·h
Is dan 2,4=2(l·b+l·h+h·b)? dan ga je h zoeken?
Of stel je 2,4=0mtrek?
Dank u bij voorbaat

David
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 18 augustus 2016

Antwoord

Zo te zien gebruik je de draad om de ribben te maken; het lijkt me dat dus geldt: $2{,}4=4h+4x+8x$.

kphart
donderdag 18 augustus 2016

©2001-2024 WisFaq