\require{AMSmath} Differentiëren BesteVan twee getallen met som 1 is de som van hun omgekeerde getallen minimaal. Welke zijn die getallen?x en (1-x)Hoe kan ik dat in een vergelijking zetten en differentiëren?Dank u bij voorbaatDavid Differentiëren David Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 16 augustus 2016 Antwoord Die twee getallen zijn $x$ en $1-x$. Dan moet de volgende functie minimaal zijn:$\eqalign{f(x)=\frac{1}{x}+\frac{1}{1-x}}$Dus bepaal de afgeleide, stel de afgeleide nul, grafiek plotten... $f$ is minimaal voor $x=....$Helpt dat? WvR dinsdag 16 augustus 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteVan twee getallen met som 1 is de som van hun omgekeerde getallen minimaal. Welke zijn die getallen?x en (1-x)Hoe kan ik dat in een vergelijking zetten en differentiëren?Dank u bij voorbaatDavid Differentiëren David Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 16 augustus 2016
David Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 16 augustus 2016
Die twee getallen zijn $x$ en $1-x$. Dan moet de volgende functie minimaal zijn:$\eqalign{f(x)=\frac{1}{x}+\frac{1}{1-x}}$Dus bepaal de afgeleide, stel de afgeleide nul, grafiek plotten... $f$ is minimaal voor $x=....$Helpt dat? WvR dinsdag 16 augustus 2016
WvR dinsdag 16 augustus 2016
©2001-2025 WisFaq