Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren

Beste
Ik heb het volgende gegeven: y=4sinx/(2+cosx) x$\in$[-$\pi$,$\pi$]
De afgeleide heb ik al kunnen vinden y'=8cosx+1/(2+cosx)2
a) In welke punten van de kromme is de raaklijn horizontaal?
Moet ik dan de afgeleide gelijkstellen aan 0? Dan de x waarde ingeven in de functie om y te bekomen?
b) In welke punten is de raaklijn evenwijdig met de bissectrice? y=x

Oplossing is (2$\pi$/3,4√3/3) en -2$\pi$/3,-4√3/3

Dank u bij voorbaat
David

David
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 augustus 2016

Antwoord

Ik krijg zoiets:

(4cos(x)(2+cos(x))-4sin(x)·-sin(x))/(2+cos(x))2
(8cos(x)+4cos2(x)+4sin2(x))/(2+cos(x))2
(8cos(x)+4)/(2+cos(x))2

Lukt het dan?

PS
Niet vergeten haakjes te schrijven waar dat nodig is!

WvR
donderdag 4 augustus 2016

 Re: Differentiëren 

©2001-2025 WisFaq