\require{AMSmath} Differentiëren BesteHoe kun je de volgende oefening oplossen?y=ax3+bx2+cx+dVind a, b, c en d als de kromme door de oorsprong gaat; in de oorsprong y=x de raaklijn is; in (2,0) de kromme aan de horizontale as raaktDank u bij voorbaatDavidDifferentiëren David Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 augustus 2016 Antwoord Een oplossing gaat ongeveer zo:1.Als de kromme door (0,0) gaat dan moet $d=0$ zijn. Ga na.2.Als de lijn $y=x$ raakt in het punt (0,0) dan is de afgeleide in het punt $x=0$ gelijk aan 1. Dan moet $c=1$ zijn. Ga na.3.Het punt (2,0) ligt op de kromme. Dat betekent dat geldt:$8a+4b+2=0$.Ga na.4.Als de afgeleide in het punt (2,0) gelijk aan nul is dan geldt:$12a+4b+1=0$.Ga na.De items 3. en 4. geven je een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. Oplossen en je bent er...Zou dat lukken? WvR donderdag 4 augustus 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteHoe kun je de volgende oefening oplossen?y=ax3+bx2+cx+dVind a, b, c en d als de kromme door de oorsprong gaat; in de oorsprong y=x de raaklijn is; in (2,0) de kromme aan de horizontale as raaktDank u bij voorbaatDavidDifferentiëren David Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 augustus 2016
David Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 augustus 2016
Een oplossing gaat ongeveer zo:1.Als de kromme door (0,0) gaat dan moet $d=0$ zijn. Ga na.2.Als de lijn $y=x$ raakt in het punt (0,0) dan is de afgeleide in het punt $x=0$ gelijk aan 1. Dan moet $c=1$ zijn. Ga na.3.Het punt (2,0) ligt op de kromme. Dat betekent dat geldt:$8a+4b+2=0$.Ga na.4.Als de afgeleide in het punt (2,0) gelijk aan nul is dan geldt:$12a+4b+1=0$.Ga na.De items 3. en 4. geven je een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden. Oplossen en je bent er...Zou dat lukken? WvR donderdag 4 augustus 2016
WvR donderdag 4 augustus 2016
©2001-2024 WisFaq