Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde

Goedemorgen,

Ik heb een vraag over het gemiddelde.

Bij een controle in een fabriek worden van de medewerkers per maand een aantal producten gecontroleerd. Voor elke mederwerker zijn dat elke maand 50 producten. Dus steeds gelijk.

Medewerker x:

Maand 1 = 80%
Maand 2 = 100%
Maand 3 = 75%

Is het gemiddelde dan:

(80 + 100 + 75) :3 = 85% voor het eerste kwartaal?

Heb ik het dan zo goed gedaan?

Groeten, Tom

Tom
Iets anders - donderdag 30 juni 2016

Antwoord

Hallo Tom,

Ja, elke maand 50 producten, dus elke maand mag je even zwaar meetellen.

Wel een vreemde vraag. Want 75% van 50 producten, hoeveel is dat eigenlijk? Ik kom op 37 is 74% en 38 is 76%....

Groeten,

FvL
donderdag 30 juni 2016

 Re: Gemiddelde 

©2001-2024 WisFaq