\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82395 Re: Producten integreren Sorry, ik heb de formule verkeerd neergezet. Het was $\int$x(x2+6)2dx wenke Student hbo - zondag 12 juni 2016 Antwoord Idem dito. Werk de haakjes weg. Je krijgt $f(x)=x^5+12x^3+36x$. Dan mag het geen probleem zijn?Of is het een oefening voor de substitutiemethode?$\eqalign{ & \int {x{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} dx = \cr & \int {\frac{1}{2}{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} \cdot 2x\,dx = \cr & \int {\frac{1}{2}{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} \cdot d\left( {{x^2} + 6} \right) = \cr & neem\,\,u = {x^2} + 6 \cr & \int {\frac{1}{2}{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} \cdot d\left( {{x^2} + 6} \right) = \cr & \int {\frac{1}{2}{u^2}} \cdot du = \cr & \frac{1}{6}{u^3} + C \cr & \frac{1}{6}{\left( {{x^2} + 6} \right)^3} + C \cr} $Zie ook voorbeeld 1 van 2. Substitutiemethode WvR zondag 12 juni 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry, ik heb de formule verkeerd neergezet. Het was $\int$x(x2+6)2dx wenke Student hbo - zondag 12 juni 2016
wenke Student hbo - zondag 12 juni 2016
Idem dito. Werk de haakjes weg. Je krijgt $f(x)=x^5+12x^3+36x$. Dan mag het geen probleem zijn?Of is het een oefening voor de substitutiemethode?$\eqalign{ & \int {x{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} dx = \cr & \int {\frac{1}{2}{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} \cdot 2x\,dx = \cr & \int {\frac{1}{2}{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} \cdot d\left( {{x^2} + 6} \right) = \cr & neem\,\,u = {x^2} + 6 \cr & \int {\frac{1}{2}{{\left( {{x^2} + 6} \right)}^2}} \cdot d\left( {{x^2} + 6} \right) = \cr & \int {\frac{1}{2}{u^2}} \cdot du = \cr & \frac{1}{6}{u^3} + C \cr & \frac{1}{6}{\left( {{x^2} + 6} \right)^3} + C \cr} $Zie ook voorbeeld 1 van 2. Substitutiemethode WvR zondag 12 juni 2016
WvR zondag 12 juni 2016
©2001-2024 WisFaq