To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functievoorschrift bepalen

Hoe moet ik een functievoorschrift bepalen als ik de richtingscoëfficiënt en de nulwaarde heb?

Latini
2de graad ASO - maandag 6 juni 2016

Antwoord

Als de rechte voor het punt A(3,0) gaat en de richtingscoëfficiënt is gelijk aan 2 dan weet je dat het functievoorschrift gelijk is aan y=2x+b. De waarde van b kan je bepalen als je de coördinaten van A in te vullen:

0=2·3+b
b=-6

Het functievoorschrift is y=2x-6

Helpt dat?

WvR
maandag 6 juni 2016

©2001-2025 WisFaq