To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoek tussen grafieken

Hallo, ik moet de waarde k bepalen, zodat de grafieken f(x)= 1/2·kx2-3 en g(x)= -1/18·x2+2 elkaar loodrecht snijden. ik weet dus dat de hoek tussen de raaklijnen ook 90 graden moet zijn. Helaas weet ik niet hoe ik verder moet. Kunnen jullie mij helpen?

daniel
3de graad ASO - zondag 22 mei 2016

Antwoord

Hallo Daniëlle,

Wanneer twee lijnen met richtingscoëfficiënten rc1 en rc2 loodrecht op elkaar staan, dan geldt:

rc2 = -1/rc1

Bepaal dus de richtingscoëfficiënten van de raaklijlijnen door de afgeleiden van f(x) en g(x) te bepalen, en vul deze in de bovenstaande vergelijking in. Hiermee vind je de waarde van k.

Lukt het hiermee?

GHvD
zondag 22 mei 2016

©2001-2025 WisFaq