\require{AMSmath} Vergelijking met onbekende macht en wortel Hoe los ik deze vergelijking op? Ik kom er niet uit 5^X = 1/5^1/5 Mauric Leerling mbo - woensdag 5 maart 2003 Antwoord Je moet een aantal regels in de exponent rekening gebruiken. a = a1/2 1/a = a-1 (ab)c = abc Dan vind je: (5)x = 51/2x = 5-1/5 dus 1/2x = -1/5 en x = -2/5 gm donderdag 6 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vergelijking op? Ik kom er niet uit 5^X = 1/5^1/5 Mauric Leerling mbo - woensdag 5 maart 2003
Mauric Leerling mbo - woensdag 5 maart 2003
Je moet een aantal regels in de exponent rekening gebruiken. a = a1/2 1/a = a-1 (ab)c = abc Dan vind je: (5)x = 51/2x = 5-1/5 dus 1/2x = -1/5 en x = -2/5 gm donderdag 6 maart 2003
gm donderdag 6 maart 2003
©2001-2024 WisFaq