Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Hallo,
Ik wil graag informatie over de dichtheidsfunctie.

De functie luidt;

f(x)= 1/(s√2$\pi$·e-1/2((x-u)/s)2.

(Ik hoop dat ik het functievoorschrift juist geschreven heb met al die tekens)

In mijn boek wordt met dit functievoorschrift niet gewerkt. Kan ik er van uit gaan dat de tabel van de standaardnormale verdeling deze formule vervangt?
Verder heb ik gezien dat de standaarddeviatie 1 is bij de standaardnormale verdeling en in jullie uitleg buigpunt genoemd wordt. Dat betekent dus dat de sd gelijk is aan de 2e afgeleide.
Klopt het dat ook dat als ik van de formule de 2e afgeleide neem ik de sd krijg? En de 1e afgeleide het gemiddelde?

gr edward

edward
Student hbo - maandag 18 april 2016

Antwoord

Je moet https://nl.wikipedia.org/wiki/Normale_verdeling er maar 's op na lezen. Met de tabel voor de normale verdeling heb je beschikking over waarden van de integraal, d.w.z. de oppervlakte onder de grafiek van $-\infty$ tot $x$.

Voor de dichtheidsfunctie van de standaard normale verdeling geldt dat de tweede afgeleide nul is bij z=-1 en z=1. Dat zijn buigpunten.

Het gemiddelde bij de standaardnormale verdeling is 0. Maar met de afgeleide heeft dat verder niets van doen, lijkt me...

Kortom: lezen!

WvR
dinsdag 19 april 2016

©2001-2024 WisFaq