Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Hallo,

Ik twijfel over en antwoord in mijn boek. Dat geeft 20 maar moet volgens mij 11 zijn.
De vraag luidt; Wat is de waarde van het gemiddelde (knopjes werken niet)

gegeven; standaarddeviatie is 9.
P(x (kleiner dan) 15,5)= 0,3085.

Ik heb berekend;
geldt z = (g - u)/ standaarddeviatie.

0,3085 is in de tabel 0,5, dus;

0,5 = (15,5 - gemiddelde) / 9
volgt; 4,5 = 15,5 - gemiddelde
volgt gemiddelde = 15,5 - 4,5
volgt gemiddelde = 11

Volgens mij is dit goed maar in boek staat dat het 20 moet zijn. Zou je mij dit willen bevestigen resp. corrigeren aub?
vr.gr. edward

edward
Student hbo - maandag 11 april 2016

Antwoord


Die 20 klopt!
Maar die 0,5 moet -0,5 zijn denk ik.

WvR
maandag 11 april 2016

 Re: Normale verdeling 

©2001-2024 WisFaq