Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Letterbreuken optellen en aftrekken

Kan er mij uit gelegd worden waarom x-2=2? Dit zou toch niet mogelijk kunnen zijn omdat x geen vastgestelde waarde heeft.

salman
Leerling mbo - zondag 3 april 2016

Antwoord

Waarom is $x-2=2$? Hoe bedoel je? Dat is een open bewerking. Als je van het getal $x$ het getal 2 aftrekt houd je 2 over. Wat kan je dan voor $x$ nemen zodat er een ware bewering ontstaat? Wat kan je voor $x$ kiezen zodat het klopt? Neem $x=4$.
Er staat dan 4-2=2 en dat is juist.
Bedoel je dat?

WvR
zondag 3 april 2016

©2001-2024 WisFaq