Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77921 

Re: Re: Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x)

Hartelijk dank voor deze handreikingen. Het spiegelen in de x-as heb ik uitgevoerd voor de grafiek y = cos 1/2(x-1/6\pi). Deze grafiek heeft de nulpunten (4/3\pi,0) en (10/3\pi,0).

In dit interval heb ik een minimum van -1 (1 blokje). Bij spiegelen met -2 wordt dit -1 x -2 = 2 voor een maximum
Die 2 wordt dan nog om hoog verschoven met 1,5 naar 3,5
Het beeld van deze grafiek strook niet met de figuur in mijn boek.

Is het veel gevraagd om een afbeelding te krijgen van
y = cos1/2 (x-1/6\pi) en y = -2cos1/2(x-1/6\pi)?

Ik wil graag weten of ik goed c.q fout zit met deze eerste uitwerking van dit uitgebreide functie voorschrift.

groet Joep

Joep
Ouder - woensdag 16 maart 2016

Antwoord

q77922img1.gif

Helpt dat?

MBL
woensdag 16 maart 2016

 Re: Re: Re: Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x) 

©2001-2025 WisFaq