Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

Beste,

Ik moet de volgende opgave differentieren:
h(t)= (1)/(t.tant)

Ik heb het als volgt aan gepakt.
1). productregel op t.tant uitgevoerd
2). quotientregel uitgevoerd.

is dit de goede aanpak?
Ik kom namelijk niet uit op de uitkomst van
-(sint· cost +t)/(t2(sint))2

mvg stefan

stefan
Student hbo - vrijdag 11 maart 2016

Antwoord

Kennelijk is het niet goed. Je kunt twee dingen doen: kettingregel
$$
\left(\frac1{f}\right)'=-\frac1{f^2}f'
$$
of productregel
$$
\left(\frac1t\cdot\frac1{\tan t}\right)'
$$

kphart
vrijdag 11 maart 2016

©2001-2025 WisFaq