Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Voor een opgave heb ik de onderstaande functie:
f: z = ax2+by2+c.

De functiewaarde in (1,1) is gelijk aan 1 en de graad van verandering in dat punt is 8 wanneer x constant is en de graad van verandering is 6 als y constant gehouden wordt.
Bepaal a, b en c.

Hoe kan ik deze oefening oplossen?
Geen idee hoe ik uit f:z=ax2+by2+c dan a, b en c kan berekenen. Kunnen jullie mij helpen?
Bedankt

JC
Student universiteit - zaterdag 5 maart 2016

Antwoord

Er geldt:

f(1,1)=1
f_x(1,1)=6
f_y(1,1)=8

f(x,y)=ax^2+by^2+c
f_x(x,y)=2ax
f_y(x,y)=2by

...en dan is het een kwestie van invullen?

WvR
zaterdag 5 maart 2016

©2001-2025 WisFaq