\require{AMSmath} Integreren Ik ben op zoek naar de integraal van xlog(x2)dx nu heb ik wel al een standaardintegraal gevonden namelijk integraal van logb x dx = x logb x - x logb e + c maar volgens de oplossing zou ik integraal xlog(x2)dx = (1/2)x2 log x2 - (1/2)x2 log e + c moeten vinden. Hoe kan ik deze 1/2 vinden, waar komt deze vandaan ? Alvast bedankt Integreren Jolien Student universiteit België - dinsdag 12 januari 2016 Antwoord Partieel integreren, lijkt me. Integraal [Ln(x2)d(1/2x2)] en de 1/2 waarover je je het hoofd breekt is al in beeld. MBL dinsdag 12 januari 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik ben op zoek naar de integraal van xlog(x2)dx nu heb ik wel al een standaardintegraal gevonden namelijk integraal van logb x dx = x logb x - x logb e + c maar volgens de oplossing zou ik integraal xlog(x2)dx = (1/2)x2 log x2 - (1/2)x2 log e + c moeten vinden. Hoe kan ik deze 1/2 vinden, waar komt deze vandaan ? Alvast bedankt Integreren Jolien Student universiteit België - dinsdag 12 januari 2016
Jolien Student universiteit België - dinsdag 12 januari 2016
Partieel integreren, lijkt me. Integraal [Ln(x2)d(1/2x2)] en de 1/2 waarover je je het hoofd breekt is al in beeld. MBL dinsdag 12 januari 2016
MBL dinsdag 12 januari 2016
©2001-2025 WisFaq