Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking met dubbele wortelvermenigvuldiging

Hoi!
ik moet voor Wiskunde B een wortelvergelijking oplossen maar heb geen idee hoe ik het moet oplossen. Is er iemand die mij kan helpen? De formule luidt als volgt:
√(1-3x)·√(6x+1) = 0

Anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 januari 2016

Antwoord

Hallo Anouk,

Deze vergelijking is van het type:

A·B=0

Dan is: A=0 of B=0

In dit geval dus:

√(1-3x)=0 of √(6x+1)=0

Maak verder gebruik van:

√(iets)=0 als (iets)=0, dus:
1-3x=0 of ...

Bij wortels wel altijd even controleren of beide wortels wel bestaan bij de gevonden oplossingen.

Lukt het hiermee?

GHvD
maandag 11 januari 2016

©2001-2024 WisFaq