Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte stand

ik zoek 2 elementen x,y die element zijn van R3, die onderling loodrecht staan en die beide loodrecht staan op (1,1,0). daarbovenop, zoek ik ook nog een z die element is van R3, die verschillend is van (0,0,0) en die loodrecht staat op x,y en (1,1,0), kan iemand mij helpen want ik weet niet hoe ik er moet aan beginnen. Alvast bedankt!

Sébast
Student universiteit België - zondag 10 januari 2016

Antwoord

Ik zou het inwendig product gebruiken: $x\perp y$ betekent dan $x\cdot y=0$.
Voor de eerste vraag moet je dus zorgen dat $x\cdot y=0$, $x\cdot(1,1,0)=0$ en $y\cdot(1,1,0)=0$. Dat geeft dan $x_1+x_2=0$, $y_1+y_2=0$ en $x_1y_1+x_2y_2+x_3y_3=0$.
Wat de tweede vraag wil lijkt me onmogelijk, reken maar na als je $x$ en $y$ gevonden hebt.

kphart
zondag 10 januari 2016

©2001-2024 WisFaq