Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77320 

Re: Normale verdeling

Beste,

Ik had het zo aangepakt:
Bereken eerst de standaardfout (Standaardfout σ/√n )
1,5 : (wortel) 25 = 0,3
De Z-waarde is Z = 6,5 – 6 = 0,5.
0,5 : 0,3 = 1,666666667

Helaas kom ik nu nog niet op het juiste antwoord uit.
Ik gebruik nu de volgende gegevens:
Lower: 0,3
Upper: 6,5
Deviatie: 1,5
Gemiddelde 6

Kunt u mij verder helpen?

J. Roe
Student hbo - maandag 4 januari 2016

Antwoord

Waarom kies je Lower=0,3? Nergens staat dat de uitgaven minimaal 0,30 Euro moeten zijn....

Waarom kies je Deviatie=1,5? Deze waarde heeft betrekking op de standaarddeviatie van de bestedingen van een enkel gezin. Maar de opgave gaat over de gemiddelde besteding van 25 gezinnen, dus je moet de standaarddeviatie nemen van de gemiddelde besteding van 25 gezinnen. Deze is 0,3, zoals je zelf hebt berekend ....

GHvD
maandag 4 januari 2016

©2001-2024 WisFaq