\require{AMSmath} Optimaliseringsproblemen Voor welk punt van de parabool y2 = 18x groeit de ordinaat tweemaal zo vlug als de abscis? Ik denk dat je hierbij impliciet moet afleiden, maar verder zit ik vast. Ik kom niet tot de oplossing (9/8 ; 9/2).Optimaliseringsproblemen AC Student universiteit België - woensdag 23 december 2015 Antwoord Je hebt 2yy' = 18 dus y' = 9/y en je wilt dat dit gelijk is aan 2. Dus y = 4,5 en via y2 = 18x is de x er dan ook. MBL woensdag 23 december 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor welk punt van de parabool y2 = 18x groeit de ordinaat tweemaal zo vlug als de abscis? Ik denk dat je hierbij impliciet moet afleiden, maar verder zit ik vast. Ik kom niet tot de oplossing (9/8 ; 9/2).Optimaliseringsproblemen AC Student universiteit België - woensdag 23 december 2015
AC Student universiteit België - woensdag 23 december 2015
Je hebt 2yy' = 18 dus y' = 9/y en je wilt dat dit gelijk is aan 2. Dus y = 4,5 en via y2 = 18x is de x er dan ook. MBL woensdag 23 december 2015
MBL woensdag 23 december 2015
©2001-2024 WisFaq