Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poisson-verdeling

Beste Wisfaq,

Kan u me eventueel helpen met onderstaand vraagstuk?

Veronderstel dat in de namiddag om de 20 minuten een bus vertrekt van de campus naar het station. Veronderstel dat je na de les de bushalte bereikt zonder een idee te hebben hoe laat de volgende bus vertrekt.
  1. Bereken de kans dat je minder dan 15 minuten moet wachten
  2. Bereken de kans dat je meer dan 7 minuten moet wachten
  3. Bereken de verwachtingsaarde van x
Alvast bedankt!

Philip
Student universiteit België - dinsdag 22 december 2015

Antwoord

Hallo Philippe,

Wanneer x de wachttijd in minuten is tot de volgende bus, dan is x uniform verdeeld op het interval (0 , 20). Je vindt dan:

Kans dat je minder dan 15 minuten moet wachten: 15/20=0,75
Kans dat je meer dan 7 minuten moet wachten: 13/20=0,65
Verwachtingswaarde wachttijd: 20/2=10 minuten.

GHvD
dinsdag 29 december 2015

 Re: Poisson-verdeling 

©2001-2024 WisFaq