Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelling f(A)=det(A)

Beste,

Stelling:

Indien f: R^(n x n)®R een afbeelding is die voldoet aan
(1) f(In) = 1
(2) f is lineair in de rijen
(3) f is alternerend in de rijen

Dan is f(A) = det(A) voor alle A element van R^(n x n)
----

Bij deze moet ik drie voorbeeldfuncties vinden waarbij er aan slechts één van de voorwaarden niet wordt voldaan om hun essentie aan te tonen.

Ik heb het echter moeilijk met het vinden van een functie die een matrix als invoerwaarde vereist, maar toch een een reeël getal afbeelt. Kan u mij misschien een tip geven?

Alvast bedankt,

Dylan
Student universiteit België - zaterdag 12 december 2015

Antwoord

Bijvoorbeeld: het product van alle getallen in de matrix, of de som van alle getallen, of alleen het getal $a_{1,1}$, of de permanent van de matrix, ...

Zie Wikipedia: Permanent van een matrix

kphart
zaterdag 12 december 2015

©2001-2025 WisFaq