\require{AMSmath} Toepassingen Bepaal op de kromme met vergelijking y=$\frac{1}{3}$x2 een punt P waarvan de afstand tot Q(7,1) zo klein mogelijk is.Toepassingen Colman Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 december 2015 Antwoord Neem $P(p,\frac{1}{3}p^2)$ en bereken de afstand PQ:$\left| {PQ} \right| = \sqrt {\left( {p - 7} \right)^2 + \left( {\frac{1}{3}p^2 - 1} \right)^2 }$Of handiger:$\left| {PQ} \right|^2 = \left( {p - 7} \right)^2 + \left( {\frac{1}{3}p^2 - 1} \right)^2$Bereken met behulp van differentiëren voor welk waarde van $p$ de afstand minimaal is.Zou dat lukken? WvR maandag 7 december 2015 Re: Toepassingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal op de kromme met vergelijking y=$\frac{1}{3}$x2 een punt P waarvan de afstand tot Q(7,1) zo klein mogelijk is.Toepassingen Colman Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 december 2015
Colman Student Hoger Onderwijs België - maandag 7 december 2015
Neem $P(p,\frac{1}{3}p^2)$ en bereken de afstand PQ:$\left| {PQ} \right| = \sqrt {\left( {p - 7} \right)^2 + \left( {\frac{1}{3}p^2 - 1} \right)^2 }$Of handiger:$\left| {PQ} \right|^2 = \left( {p - 7} \right)^2 + \left( {\frac{1}{3}p^2 - 1} \right)^2$Bereken met behulp van differentiëren voor welk waarde van $p$ de afstand minimaal is.Zou dat lukken? WvR maandag 7 december 2015
WvR maandag 7 december 2015
©2001-2024 WisFaq