Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76931 

Re: Orthogonale matrix

Er was inderdaad gegeven dat V(0) = I
Maar het probleem zit bij te bewijzen dat V*V^T = I, niet bij V^T*V = I, dat had ik inderdaad gevonden op de manier die jij voorstelt.

misspi
Student universiteit België - woensdag 25 november 2015

Antwoord

Maar dat is genoeg: zodra een vierkante matrix een rechts-inverse heeft heeft zij ook een links-inverse (en die zijn gelijk). Kijk maar in een Lineaire-Algebraboek.

Zie Wikipedia: invertible matrix

kphart
woensdag 25 november 2015

©2001-2025 WisFaq