Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

hallo wisfaq; Integr. Sin(0.5 pi -2x)dx leidt m.i tot
F(x) = -0.5 (cos(0.5 pi -2x) +C

dF(x) leidt m.i tot - sin (0.5 pi - 2x) dx. Dit minus teken
moet een plus zijn. Moet dit hersteld worden. omdat er sprake is van 0.5 pi(= 90 gr.)?

Dank voor de hulp
Groet Joep

Joep
Ouder - vrijdag 20 november 2015

Antwoord

Wanneer je -0,5 . cos(0,5pi - 2x) differentieert, dan krijg je -0,5 . -sin(0,5pi - 2x) . -2 waarbij die laatste factor de afgeleide is van hetgeen tussen haakjes staat (op grond van de kettingregel).
Dat is dus niet de te integreren functie.

Mooier loopt het door van de gegeven functie eerst f(x) = cos(2x) te maken en dan pas te integreren.

MBL
vrijdag 20 november 2015

 Re: Integreren 

©2001-2025 WisFaq