Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76727 

Re: Machtswortel

Ik was op hetzelfde antwoord gekomen. Alleen ik vond het verwarrend dat in de antwoorden van het boek het antwoord 1/2 6√32 was.

Bedankt voor de hulp Tom

Groeten,
Ali

Ali
Leerling mbo - woensdag 4 november 2015

Antwoord

Beste Ali,

Dat is hetzelfde, maar anders geschreven. Het zou kunnen dat het de bedoeling is om de noemer 'wortelvrij' te maken; dat hangt af van wat er in jouw boek met 'standaardvorm' bedoeld wordt. Misschien vind je daarover wel een afspraak in je boek?

$$\frac{1}{\sqrt[6]{2}} = \frac{\sqrt[6]{2^5}}{\sqrt[6]{2}\sqrt[6]{2^5}} = \frac{\sqrt[6]{32}}{2}$$mvg,
Tom

td
woensdag 4 november 2015

©2001-2024 WisFaq