\require{AMSmath} Differentiëren Ik weet niet goed hoe ik deze functie moet afleiden.y(x) = 2x4/(b2-x2)a) 8x3(2b2-x2) / (b2-x2)2b) 4x3(2b2-x2) / (b2-x2)2c) -4x3(2b2-x2) / (b2-x2)2d) 8x3(2b2-x2) / (b2-x)2Moet ik b als constante beschouwen? Hoe zou ik dat moeten doen ? Ik weet wel hoe ik deze zou moeten afleiden maar geen idee hoe ik b moet afleiden.Alvast bedanktDifferentiëren Mia Student universiteit - dinsdag 20 oktober 2015 Antwoord Dat lijkt me een mooi geval van 5. Quotiëntregel.$\eqalign{ & y(x) = \frac{{2x^4 }}{{b^2 - x^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{8x^3 (b^2 - x^2 ) - 2x^4 \cdot - 2x}}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{8x^3 b^2 - 8x^5 + 4x^5 }}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{8x^3 b^2 - 4x^5 }}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{4x^3 \left( {2b^2 - x^2 } \right)}}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr}$Antwoord b. dus... Je moet maar even kijken of je alle tussenstappen kan volgen....en omdat het een functie is van x beschouw je de andere variabelen als constanten. De afgeleide van een constante is 0. WvR dinsdag 20 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet goed hoe ik deze functie moet afleiden.y(x) = 2x4/(b2-x2)a) 8x3(2b2-x2) / (b2-x2)2b) 4x3(2b2-x2) / (b2-x2)2c) -4x3(2b2-x2) / (b2-x2)2d) 8x3(2b2-x2) / (b2-x)2Moet ik b als constante beschouwen? Hoe zou ik dat moeten doen ? Ik weet wel hoe ik deze zou moeten afleiden maar geen idee hoe ik b moet afleiden.Alvast bedanktDifferentiëren Mia Student universiteit - dinsdag 20 oktober 2015
Mia Student universiteit - dinsdag 20 oktober 2015
Dat lijkt me een mooi geval van 5. Quotiëntregel.$\eqalign{ & y(x) = \frac{{2x^4 }}{{b^2 - x^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{8x^3 (b^2 - x^2 ) - 2x^4 \cdot - 2x}}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{8x^3 b^2 - 8x^5 + 4x^5 }}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{8x^3 b^2 - 4x^5 }}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr & y'(x) = \frac{{4x^3 \left( {2b^2 - x^2 } \right)}}{{\left( {b^2 - x^2 } \right)^2 }} \cr}$Antwoord b. dus... Je moet maar even kijken of je alle tussenstappen kan volgen....en omdat het een functie is van x beschouw je de andere variabelen als constanten. De afgeleide van een constante is 0. WvR dinsdag 20 oktober 2015
WvR dinsdag 20 oktober 2015
©2001-2024 WisFaq