\require{AMSmath} Domein en bereik Als je van deze formule het bereik moet bepalen zonder rekenmachine lukt dit mij niet om dat dan geen max kunt zien.f(x)=log(9-x2)Hoe doe je dit dan?Domein en bereik amasja Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 25 september 2015 Antwoord Als je naar $g(x)=-x^2+9$ kijkt dan ziet dat er zo uit:De functie $f$ bestaat alleen als $g(x)\gt0$, dus $-3\lt x \lt3$. Bovendien is $f(x)$ maximaal als $g(x)$ maximaal is en dat is dan bij $x=0$.$f(x)=\log(9-0^2)=\log(9)$, dus het maximum van $g$ is $\log(9)$Helpt dat? WvR vrijdag 25 september 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Als je van deze formule het bereik moet bepalen zonder rekenmachine lukt dit mij niet om dat dan geen max kunt zien.f(x)=log(9-x2)Hoe doe je dit dan?Domein en bereik amasja Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 25 september 2015
amasja Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 25 september 2015
Als je naar $g(x)=-x^2+9$ kijkt dan ziet dat er zo uit:De functie $f$ bestaat alleen als $g(x)\gt0$, dus $-3\lt x \lt3$. Bovendien is $f(x)$ maximaal als $g(x)$ maximaal is en dat is dan bij $x=0$.$f(x)=\log(9-0^2)=\log(9)$, dus het maximum van $g$ is $\log(9)$Helpt dat? WvR vrijdag 25 september 2015
WvR vrijdag 25 september 2015
©2001-2025 WisFaq