Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Coördinaten van een punt op een cirkel

Ik vroeg me af of het mogelijk is om coördinaten van een cirkel uit te rekenen.

Met r= 95
en het middelpunt op x = -7 en y = -124
En een hoek van 50 graden bij het middelpunt

Niels
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 september 2015

Antwoord

Als je dit zou moeten doen in een eenheidscirkel rond de oorsprong, dan zouden de coördinaten zijn (cos(50°),sin(50°)).
Vraag je nu eens af wat hiermee gebeurt als de straal wordt vergroot tot 95 en daarna de hele boel verplaatst wordt naar het gegeven middelpunt.

MBL
vrijdag 4 september 2015

©2001-2025 WisFaq