Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Hallo,

Bepaal de integraal van de volgende rationale functie :

$\int{}$ dx/x·+10x+30

Hoe moet ik hieraan beginnen? Alvast bedankt

Josh
Student universiteit België - zaterdag 15 augustus 2015

Antwoord

Ik neem aan dat je dit bedoeld?

$
\eqalign{\int {\frac{{dx}}
{{x^2 + 10x + 30}}}}
$

Probeer 't eens met de standaardintegraal 1.19 van 6. Enkele standaardintegralen:

$
\eqalign{\int {\frac{{dx}}
{{a^2 + b^2 x^2 }} = \frac{1}
{{ab}}\arctan \frac{{bx}}
{a}}}
$

WvR
zaterdag 15 augustus 2015

©2001-2024 WisFaq