Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 76089 

Re: De vergelijking van een raaklijn

Super bedankt! Maar heb nog één vraagje, hoe komt het dat bij het ene antwoord de y waarde negatief is en bij het andere posiief is wanneer je het in de vorm van ax + by + c = 0 schrijft?
Bij a verhuisd y naar links en bij b blijft het staan?

Lisa
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 6 augustus 2015

Antwoord

Bij $y=6x-4$ verhuist $y$ naar rechts en wordt derhalve dan $-y$. Bij $y=-14x+32$ verhuizen $-14x$ en $32$ naar links en worden derhalve respectievelijk $14x$ en $-32$. Maar er zijn natuurlijk andere mogelijkheden die ook goed zijn...

Naschrift
Meestal probeer ik er voor te zorgen dat bij $ax+by+c=0$ de getallen $a$ en $b$ gehele getallen zijn en dat $a\gt0$. Noodzakelijk is dat natuurlijk niet.

WvR
donderdag 6 augustus 2015

©2001-2024 WisFaq