Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75938 

Re: Amerikaans roulette

Dank voor het antwoord. Met behulp van het binomiale formule heb ik de volgende opstelling gemaakt.
P (X=k) = (10 : 2)*( 9/19)^10* (1- 9/19)^8
Echter, ik krijg een andere uitkomst. Hoe ik het gedaan heb: stap 1: 10 Ncr 2 uitrekenen met rekenmachine, stap 2: met rekenmachine de rest uitrekenen. Ik weet niet wat ik fout doe maar ik wil het gewoon begrijpen. Misschien ben ik ik de war met de de p waarde bij 2e breuk. Of een verkeerd formule gebruikt.

nka
Ouder - zaterdag 27 juni 2015

Antwoord

Ik zou dit doen:
\eqalign{P(X = 2) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {10} \\ 2 \\ \end{array} } \right) \cdot \left( {\frac{9} {{19}}} \right)^2 \cdot \left( {\frac{{10}} {{19}}} \right)^8 \approx 0,05945}

Dat is niet helemaal hetzelfde als jij denk ik. Ah... die 10 in de exponent moet 2 zijn.

WvR
zaterdag 27 juni 2015

©2001-2025 WisFaq