\require{AMSmath} Amerikaans roulettetafel Wat is de verwachte winst/het verwachte verlies? Betreft de Amerikaanse roulette tafel (0,00)? Ik krijg het niet uitgerekend.inzet: 13 t/m 24bedrag: 2uitbetaling bij inzet van 1 euro: 3Dank nka Ouder - donderdag 25 juni 2015 Antwoord Bij een inzet van 2 euro op de getallen 13 t/m 24 zijn er twee mogelijke gebeurtenissen:A: er valt een nummer uit 13 t/m 24. Je krijgt dan 6 euro terug.B: er valt een ander nummer. Je bent dan 2 euro kwijt.A: winst is 4 euroB: winst is -2 euroDe verwachtingswaarde voor de winst is dan de kans op de gebeurtenis vermenigvuldigd met de winst en dan alles optellen.$\eqalign{ & P(12 - 24) = \frac{{12}}{{38}} \cr & P(niet\,\,12 - 24) = \frac{{26}}{{38}} \cr}$De winstverwachting is dan gelijk aan:$\eqalign{E(winst) = \frac{{12}}{{38}} \cdot 4 + \frac{{26}}{{38}} \cdot - 2 = - \frac{2}{{19}}}$Helpt dat? WvR donderdag 25 juni 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de verwachte winst/het verwachte verlies? Betreft de Amerikaanse roulette tafel (0,00)? Ik krijg het niet uitgerekend.inzet: 13 t/m 24bedrag: 2uitbetaling bij inzet van 1 euro: 3Dank nka Ouder - donderdag 25 juni 2015
nka Ouder - donderdag 25 juni 2015
Bij een inzet van 2 euro op de getallen 13 t/m 24 zijn er twee mogelijke gebeurtenissen:A: er valt een nummer uit 13 t/m 24. Je krijgt dan 6 euro terug.B: er valt een ander nummer. Je bent dan 2 euro kwijt.A: winst is 4 euroB: winst is -2 euroDe verwachtingswaarde voor de winst is dan de kans op de gebeurtenis vermenigvuldigd met de winst en dan alles optellen.$\eqalign{ & P(12 - 24) = \frac{{12}}{{38}} \cr & P(niet\,\,12 - 24) = \frac{{26}}{{38}} \cr}$De winstverwachting is dan gelijk aan:$\eqalign{E(winst) = \frac{{12}}{{38}} \cdot 4 + \frac{{26}}{{38}} \cdot - 2 = - \frac{2}{{19}}}$Helpt dat? WvR donderdag 25 juni 2015
WvR donderdag 25 juni 2015
©2001-2024 WisFaq