Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn in het punt evenwijdig met de eerste bissectrice

Hallo! Ik zit al uren te zwoegen op deze oefening maar vind het antwoord echt niet. Weet ook totaal niet hoe ik eraan moet beginnen..

bepaal de waarde van het getal k zo dat de raaklijn aan de grafiek van de functie f: x $\to$ ln(x3+k) in het punt met eerste coördinaat 2 evenwijdig is met de eerste bissectrice.

Kathle
Student universiteit België - vrijdag 19 juni 2015

Antwoord

Ik weet niet wat je bedoelt met de eerste bissectrice maar veronderstel dat het de lijn y = x is. Deze heeft rc = 1.

De afgeleide van f levert je de helling van de raaklijnen in de punten van de grafiek. Neem dus de afgeleide, vul x = 2 in en je kent de helling van de raaklijn.

Stel deze helling (en daarin komt k nog voor!) gelijk aan 1 en los de vergelijking op.

MBL
vrijdag 19 juni 2015

©2001-2024 WisFaq