\require{AMSmath} Berekening waarden in normale tabel Hoe kom je aan de eerste z-waarde van 0,03...?Ik heb dit zelf geprobeerd met de formule van de kansdichtheid, maar kwam hier toch niet uit. Kan ik hiervan een voorbeeld krijgen? Joost Ouder - dinsdag 16 juni 2015 Antwoord Ik neem aan dat je bedoelt hoe je aan $\phi(0,03)=0,5120$ komt?Voor de standaard normale verdeling geldt:$\eqalign{P(x) = \frac{1}{{\sqrt {2\pi } }} \cdot e^{ - \frac{1}{2}x^2 }}$De oppervlakte onder de grafiek van $x$ of kleiner:$\eqalign{\phi (x) = \int\limits_{ - \infty }^x {\frac{1}{{\sqrt {2\pi } }} \cdot e^{ - \frac{1}{2}x^2 } } dx}$Zodat:$\eqalign{\phi (0,03) = \int\limits_{ - \infty }^{0,03} {\frac{1}{{\sqrt {2\pi } }} \cdot e^{ - \frac{1}{2}x^2 } } dx \approx {\rm{0}}{\rm{,5119664}}...}$Is dat de bedoeling?Weisstein, Eric W. "Standard Normal Distribution." From MathWorld--A Wolfram Web Resource. WvR woensdag 17 juni 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kom je aan de eerste z-waarde van 0,03...?Ik heb dit zelf geprobeerd met de formule van de kansdichtheid, maar kwam hier toch niet uit. Kan ik hiervan een voorbeeld krijgen? Joost Ouder - dinsdag 16 juni 2015
Joost Ouder - dinsdag 16 juni 2015
Ik neem aan dat je bedoelt hoe je aan $\phi(0,03)=0,5120$ komt?Voor de standaard normale verdeling geldt:$\eqalign{P(x) = \frac{1}{{\sqrt {2\pi } }} \cdot e^{ - \frac{1}{2}x^2 }}$De oppervlakte onder de grafiek van $x$ of kleiner:$\eqalign{\phi (x) = \int\limits_{ - \infty }^x {\frac{1}{{\sqrt {2\pi } }} \cdot e^{ - \frac{1}{2}x^2 } } dx}$Zodat:$\eqalign{\phi (0,03) = \int\limits_{ - \infty }^{0,03} {\frac{1}{{\sqrt {2\pi } }} \cdot e^{ - \frac{1}{2}x^2 } } dx \approx {\rm{0}}{\rm{,5119664}}...}$Is dat de bedoeling?Weisstein, Eric W. "Standard Normal Distribution." From MathWorld--A Wolfram Web Resource. WvR woensdag 17 juni 2015
WvR woensdag 17 juni 2015
©2001-2024 WisFaq