Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Vraag is : De evaluaties van een examen zijn normaal verdeeld met gemiddelde= 76 punten en standaardafwijking=10 punten. De 15% eerst geklasseerden krijgen de beoordeling A, de 10% slechts geklasseerden de beoordeling E.
Welk is het minimum aantal punten dat men moet behalen om een A te bekomen??

Het belangrijkste stuk kan ik bekomen nl: P(Z$>$A-76/10)=0.15

Maar dan komt er op het volgende stuk ineens (A-76)/10= 1.04 (vanwaar komt die 1.04????

Weet dat ik waarschijnlijk ergens in het tabel moet zoeken maar weet niet waar

Alvast bedankt

zaki
Student universiteit België - donderdag 11 juni 2015

Antwoord

Die 1.04 is de z-score die hoort bij P(z)$<$0.85.

q75815img1.gif

Toch?

Zie Tabel 9.1: Standaard normale verdeling

WvR
donderdag 11 juni 2015

 Re: Normale verdeling 

©2001-2024 WisFaq