Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdelingen

Hallo,

In mijn cursus (statistiek) wordt het volgende gedaan:

Je hebt een functie f(A,B,C)=A·B-C
De 3 toevalsvariabelen A,B en C zijn allen lognormaal verdeeld, dus geldt:
g(A,B,C)= ln(A)+ln(B)-ln(C).

$\to$ Mijn vraag is hoe dit kan: in het rechterlid krijg je toch ln(A·B-C), dus dit mag je toch niet herschrijven naar ln(A·B)-ln(C)? Of geldt er hier een speciale eigenschap vanwege de lognormale verdeling?

Thomas
Student universiteit België - zondag 31 mei 2015

Antwoord

Hallo Thomas,

We hebben hier een tijdje op zitten prakkiseren, want van degenen die hiernaar gekeken hebben was kennelijk niemand echt thuis in dit soort functies.
Maar je hebt gelijk, het lijkt erop dat er een typfoutje in de functie zit. Die zou vermoedelijk moeten zijn f(A,B,C) = A·B/C.

Groeten,

FvL
donderdag 11 juni 2015

©2001-2025 WisFaq