Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van de variantie

Beschouw 2 discrete variabelen X en Y met E(X)=1, E(Y)=4, Var(X)=4, Var(Y)=6 en ρ(X,Y)=0.5.
De variantie van Z=3X-3Y is gelijk aan ...

De oplossing is : Var(Z) = 45.91
Ik begrijp niet hoe je hier tot komt.

Justie
Student universiteit België - zaterdag 23 mei 2015

Antwoord

Gebruik formules:

Var Z = Var (3X - 3Y) = 9 Var(X) + 9 Var (Y) - 2·3·3.Covar(X,Y)
Covar(X,Y) = ρ(X,Y)·√(Var(x)·Var(y))

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 25 mei 2015

©2001-2024 WisFaq