Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bissectrices evenwijdig met assen

Beste,

Voor een taak rond analytische meetkunde moeten we de vergelijken van twee bissectrices kunnen achterhalen aan de hand van twee rechten. Zijnde: p $\leftrightarrow$ x=0 en q $\leftrightarrow$ y=0. Ik snap niet hoe je hieraan begint, want de afstandsformule kan je niet gebruiken.

Alvast bedankt

Bert
2de graad ASO - woensdag 20 mei 2015

Antwoord

Bedenk eens welke lijnen x = 0 en y = 0 eigenlijk zijn!
Dan gooi je de afstandsformule direct overboord.

MBL
woensdag 20 mei 2015

©2001-2024 WisFaq