\require{AMSmath} Mediaan Waarom stel je bij het berekenen 'n het aantal getallen +1. Hoe kom je aan +1, waar is dit op gebaseerdMediaan Marco Leerling bovenbouw vmbo - maandag 18 mei 2015 Antwoord Het gaat om het vinden van het middelste getal... Als je, bijvoorbeeld de getallen 1 t/m 9 hebt dan is het middelste getal nummer 5.1 2 3 4 5 6 7 8 9Als je 8 getallen heb dan is er geen middelste getal1 2 3 4 5 6 7 8Het midden zit dan tussen 4 en 5 in.De 'truuk' is dan bij 9 getallen 1+9=10 en 10 gedeeld door 2 precies 5 is. Het middelste getal dus...Bij 8 getallen krijg je dan 1+8=9 en 8 gedeeld door 2 is 4$\frac{1}{2}$ en dat zit dan precies tussen de 4 en 5.Die +1 komt dus van het start getal... WvR maandag 18 mei 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waarom stel je bij het berekenen 'n het aantal getallen +1. Hoe kom je aan +1, waar is dit op gebaseerdMediaan Marco Leerling bovenbouw vmbo - maandag 18 mei 2015
Marco Leerling bovenbouw vmbo - maandag 18 mei 2015
Het gaat om het vinden van het middelste getal... Als je, bijvoorbeeld de getallen 1 t/m 9 hebt dan is het middelste getal nummer 5.1 2 3 4 5 6 7 8 9Als je 8 getallen heb dan is er geen middelste getal1 2 3 4 5 6 7 8Het midden zit dan tussen 4 en 5 in.De 'truuk' is dan bij 9 getallen 1+9=10 en 10 gedeeld door 2 precies 5 is. Het middelste getal dus...Bij 8 getallen krijg je dan 1+8=9 en 8 gedeeld door 2 is 4$\frac{1}{2}$ en dat zit dan precies tussen de 4 en 5.Die +1 komt dus van het start getal... WvR maandag 18 mei 2015
WvR maandag 18 mei 2015
©2001-2024 WisFaq